CRM

Van Notion tot Pipedrive: De Beste CRM's Voor Consultants (2024)

Van Notion tot Pipedrive: De Beste CRM's Voor Consultants (2024)

Van Notion tot Pipedrive: De Beste CRM's Voor Consultants (2024)

Jan 29, 2024

Jan 29, 2024

Table of Contents

  CRM voor Consultants | Breakcold


  Inleiding

  👋 Hallo Breakcolders!

  Consultancy kan een van de meest lonende carrières zijn die er zijn. Je helpt bedrijven groeien en succesvol te zijn, terwijl je zelf een goed leven hebt. Maar laten we eerlijk zijn, het is niet allemaal rozengeur en maneschijn. Consultancy is moeilijk en een van de grootste uitdagingen waar consultants voor staan, is het behouden van klanten.

  Impact van een CRM voor consultants op uw bedrijf

  Je werkt hard om in de eerste plaats klanten te krijgen, maar dan moet je nog harder werken om ze te behouden. Volgens een studie van Bain & Company kan het verhogen van de klantbehoudtarieven met slechts 5% de winst met maximaal 95% verhogen. Dat is een enorm verschil!

  Stel je dit scenario voor: je bent een consultant die net een nieuwe klant heeft binnengehaald. Je hebt hard gewerkt, en alles lijkt goed te gaan. Maar een paar maanden later besluit de klant om elders zaken te doen.

  Misschien hebben ze iemand goedkoper gevonden, of misschien waren ze gewoon niet tevreden met de service die ze kregen. Wat de reden ook is, het is een bittere pil om te slikken. En als dit te vaak gebeurt, kan het je bedrijf echt schaden.

  Daarom is het zo belangrijk om relaties op te bouwen. Klanten zijn veel meer geneigd om te blijven als ze het gevoel hebben dat ze een persoonlijke band met jou hebben.

  En niet alleen dat, maar tevreden klanten zijn ook meer geneigd om je aan anderen aan te bevelen. Mond-tot-mondreclame is ongelooflijk krachtig in de consultancywereld.

  Hoe zorg je er dus voor dat je alles doet wat je kunt om klanten te behouden? Een oplossing is om te investeren in een geweldig CRM (Customer Relationship Management) systeem.

  Met een CRM kun je alle interacties met je klanten bijhouden, bovenop de follow-ups blijven en ervoor zorgen dat er niets tussen wal en schip valt.

  Maar neem niet alleen ons woord ervoor. Volgens een enquête van Salesforce zien bedrijven die een CRM gebruiken een gemiddelde toename van de verkoop met 29%. Dat is een enorm verschil! Door te investeren in een CRM zoals Breakcold CRM, zou je een aanzienlijke boost kunnen zien in je winst.

  Maar met zoveel CRM-opties die er zijn, welke moet je kiezen? Blijf afgestemd, Breakcolders! In deze post zullen we een diepgaande duik nemen in de beste CRMs voor consultants om klanten te behouden in 2024. We zullen kijken naar functies, prijzen en meer om je te helpen een weloverwogen beslissing te nemen. Laten we beginnen! 💪

  CRM voor consultants 1: Breakcold

  CRM voor Consultants Breakcold | Breakcold


  Wat is Breakcold CRM?

  Breakcold is een CRM om moderne B2B-relaties op te bouwen, niet in 2010. In vergelijking met traditionele CRMs stelt Breakcold je in staat om te communiceren met B2B-contacten binnen de CRM, niet alleen via e-mail, maar ook met LinkedIn en Twitter.

  De top 1% van online verkopers bouwt de beste B2B-relaties op, maar ze moeten wel meer dan 1000 tabbladen openen per dag om dit te doen. De andere 99% heeft gewoon geen tijd of energie om dit te doen, Breakcold helpt je om lid te worden van de 1% club.

  We hopen je snel te zien als Breakcolders 🧊🔨

  Belangrijkste kenmerken van Breakcold

  CRM voor Consultants Breakcold Showcase | Breakcold


  ✅ je kunt de LinkedIn/Twitter-berichten van je B2B-contacten samenvoegen om tijd te besparen bij het onderzoeken van prospects

  ✅ je kunt LinkedIn/Twitter-berichten leuk vinden, erop reageren en berichten/e-mails naar je B2B-contacten op één plek sturen, zodat je:

  • top of mind blijft tijdens een deal om deze te winnen

  • een band opbouwt met bestaande klanten om retentie, feedback en mond-tot-mondreclame te vergroten

  • hoogwaardige leads genereert met snelle gepersonaliseerde outreach

  ✅ ingebouwde cold email-sequenties om leads te genereren

  ✅ je kunt virtuele assistenten of teamleden toewijzen om namens jou te communiceren

  ✅ je kunt samengestelde feeds van je B2B-contacten maken om ze als team te betrekken

  ✅ je kunt je traditionele CRM omzetten in een Social Selling CRM door je meest waardevolle leads naar Breakcold te sturen

  Conclusie over Breakcold

  CRM voor Consultants Breakcold Example | Breakcold


  Hoewel Breakcold de jongste CRM voor bureaus op deze lijst is, is deze zwakte juist de kracht omdat de CRM-software is ontworpen om deals te sluiten in onze moderne tijd.

  💡 Pro-tip: Breakcold heeft een gratis plan waarmee je een gratis LinkedIn-engagementlijst kunt starten.

  Als je dus op zoek bent naar een sales CRM om B2B-relaties sneller dan ooit op te bouwen, dan is Breakcold de weg te gaan.

  CRM voor consultants 2: Less Annoying CRM

  Een van de meest populaire CRM-opties voor consultants is Less Annoying CRM. Met zo'n naam is het geen verrassing dat het bekend staat om zijn gebruiksvriendelijkheid en eenvoudigheid.

  En als consultant wil je geen uren besteden aan het proberen te begrijpen van nieuwe software. Je wilt je richten op je klanten en je werk.

  CRM voor Consultants Less Annoying CRM 2 | Breakcold


  Prijsstelling van Less Annoying CRM

  Maar wat Less Annoying CRM echt onderscheidt, is de prijsstelling. In tegenstelling tot sommige grotere CRM-spelers biedt Less Annoying CRM een eenvoudig, rechtlijnig prijsmodel.

  Het is $15 per gebruiker, per maand. Geen verborgen kosten, geen langetermijncontracten, geen verrassingen. Voor consultants die net beginnen of die een strak budget hebben, kan dit een gamechanger zijn.

  Belangrijkste functies van Less Annoying CRM

  Natuurlijk is prijs niet alles. Je wilt ook een CRM dat de functies heeft die je nodig hebt om je klanten tevreden en betrokken te houden.

  Enkele van de functies die Less Annoying CRM biedt, zijn onder meer:

  • Contactbeheer: Houd alle contactgegevens van je klanten op één plek bij.

  • Taakbeheer: Wijs taken toe aan jezelf of teamleden en stel deadlines in om ervoor te zorgen dat er niets verloren gaat.

  • Agenda: Plan afspraken, oproepen en vergaderingen rechtstreeks in de CRM.

  • Pipelinebeheer: Visualiseer je verkooppipeline en volg de voortgang naar je doelen.

  • Aanpassing: Pas velden en workflows aan om aan je unieke zakelijke behoeften te voldoen.

  Door een CRM zoals Less Annoying CRM te gebruiken, kun je het giswerk uit het klantenbeheer halen. Je kunt in één oogopslag zien met wie je moet opvolgen, welke taken nog openstaan en hoe je algemene voortgang eruitziet. En als consultant kan dit van onschatbare waarde zijn.

  CRM voor Consultants Less Annoying CRM | Breakcold


  Conclusie over Less Annoying CRM

  Als conclusie, als je een consultant bent die klanten wil behouden en je bedrijf wil laten groeien, kan een CRM een krachtig hulpmiddel zijn. En als je op zoek bent naar een CRM dat gemakkelijk te gebruiken is, betaalbaar is en boordevol functies zit, is Less Annoying CRM zeker het overwegen waard. Waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met het beheren van je klantrelaties als een professional! 💼

  CRM voor consultants 3: Pipedrive

  Hoewel Less Annoying CRM een geweldige optie is voor consultants, is het niet de enige die er is. Een andere populaire keuze is Pipedrive, dat bekend staat om zijn verkoopgerichte functies en visueel pipelinebeheer.

  CRM voor Consultants Pipedrive 2 | Breakcold


  Wat is een verkoop-CRM?

  Als consultant vraag je je misschien af: "Waarom zou ik een verkoopgericht CRM nodig hebben? Ik verkoop geen product." Maar de waarheid is dat elke consultant iets verkoopt - of het nu gaat om hun expertise, hun tijd of hun diensten.

  En met Pipedrive kun je je verkoopproces van begin tot eind beheren, van het eerste contact met een potentiële klant tot het sluiten van de deal.

  Belangrijkste functies van Pipedrive

  Natuurlijk is Pipedrive niet alleen voor verkoop. Het heeft ook een aantal functies die je kunnen helpen klanten te behouden en betere relaties op te bouwen. Zo kun je bijvoorbeeld:

  • Je outreach automatiseren: Gebruik de automatiseringsfuncties van Pipedrive om gepersonaliseerde e-mails en follow-ups naar klanten en prospects te sturen.

  • Afspraken plannen: Gebruik de ingebouwde planningsfunctie van Pipedrive om oproepen en vergaderingen met klanten in te plannen.

  • Samenwerken met je team: Als je met andere consultants of teamleden werkt, maakt Pipedrive het gemakkelijk om samen te werken en informatie te delen.

  Maar wat betreft prijsstelling? Hoewel Pipedrive iets duurder is dan Less Annoying CRM, biedt het nog steeds concurrerende prijsopties. Plannen beginnen bij $15 per gebruiker, per maand, en gaan tot $99 per gebruiker, per maand voor meer geavanceerde functies.

  CRM voor Consultants Pipedrive | Breakcold


  Pipedrive vs Less Annoying CRM: welke wint?

  Dus hoe kies je tussen Less Annoying CRM en Pipedrive? Het hangt echt af van je specifieke behoeften en voorkeuren. Als je op zoek bent naar een meer betaalbare optie die gemakkelijk te gebruiken en rechtlijnig is, is Less Annoying CRM misschien de weg te gaan.

  Maar als je op zoek bent naar een meer verkoopgericht CRM dat je kan helpen meer deals te sluiten en je bedrijf te laten groeien, is Pipedrive misschien de betere keuze.

  Aan het eind van de dag kunnen zowel Less Annoying CRM als Pipedrive krachtige tools zijn voor consultants die klanten willen behouden en betere relaties willen opbouwen.

  Door een CRM te gebruiken, kun je je klantenbeheerproces stroomlijnen, tijd besparen en uiteindelijk je bedrijf laten groeien. Waarom geef je er vandaag geen een kans? 💻

  CRM voor consultants 4: Insightly CRM

  Hoewel Less Annoying CRM en Pipedrive geweldige opties zijn voor consultants, is er nog een CRM dat het vermelden waard is: Insightly.

  CRM voor Consultants Insightly CRM | Breakcold


  Wat is Insightly?

  Insightly is een cloudgebaseerd CRM dat is ontworpen voor kleine bedrijven en teams, waardoor het een goede keuze is voor consultants die op een één-op-één basis met klanten werken. Een van de opvallende kenmerken van Insightly is de projectmanagementmogelijkheden.

  Met Insightly kunt u projecten en taken voor elk van uw klanten maken, de voortgang bijhouden en in realtime samenwerken met uw team.

  Belangrijkste kenmerken van Insightly

  Maar dat is niet alles wat Insightly te bieden heeft. Het platform omvat ook:

  • Contactbeheer: Houd al uw klantinformatie op één plek bij, inclusief contactgegevens, notities en geschiedenis.

  • Pipelinebeheer: Maak aangepaste pipelines om uw verkoopproces bij te houden, van leadgeneratie tot deal closing.

  • E-mailmarketing: Stuur gerichte e-mailcampagnes naar uw klanten en prospects om relaties te onderhouden en de verkoop te stimuleren.

  Qua prijsstelling is Insightly betaalbaarder dan Pipedrive, maar iets duurder dan Less Annoying CRM. Plannen beginnen bij $29 per gebruiker per maand en gaan tot $99 per gebruiker per maand voor meer geavanceerde functies.

  Insightly CRM vs Pipedrive en Less Annoying CRM

  Dus, hoe kies je tussen Less Annoying CRM, Pipedrive en Insightly? Het komt allemaal neer op uw specifieke behoeften en voorkeuren. Als u op zoek bent naar een CRM dat gemakkelijk te gebruiken en betaalbaar is, is Less Annoying CRM misschien de weg te gaan.

  Als u op zoek bent naar een op verkoop gericht CRM dat u kan helpen meer deals te sluiten, is Breakcold & Pipedrive misschien de betere keuze. En als u op zoek bent naar een CRM met robuuste projectmanagementfuncties, kan Insightly de beste keuze zijn voor uw adviesbedrijf.

  Aan het eind van de dag is het kiezen van de juiste CRM voor uw adviesbedrijf cruciaal voor het behouden van klanten en het opbouwen van betere relaties.

  Door de kracht van een CRM zoals Breakcold, Less Annoying CRM, Pipedrive of Insightly te benutten, kunt u uw klantenbeheerproces stroomlijnen, tijd besparen en uiteindelijk uw bedrijf laten groeien. Aarzel dus niet om deze opties te verkennen en degene te vinden die bij u past! 💼

  CRM voor consultants 5: Monday CRM

  We zouden nalatig zijn als we niet nog één CRM-optie zouden noemen die een geweldige keuze zou kunnen zijn voor consultants: Monday.com CRM.

  CRM voor Consultants Monday Sales CRM 2 | Breakcold


  Wat is Monday CRM?

  Monday.com is een zeer aanpasbaar CRM dat is ontworpen om bedrijven te helpen hun workflows en projecten efficiënter te beheren. Hoewel het niet specifiek is ontworpen voor consultants, maakt de flexibiliteit van Monday.com het een geweldige keuze voor degenen die een CRM nodig hebben die zich kan aanpassen aan hun unieke behoeften.

  Belangrijkste kenmerken van Monday CRM

  Een van de opvallende kenmerken van Monday.com is het visuele dashboard, dat een duidelijk overzicht biedt van al uw taken, deadlines en projecten. Dit kan vooral nuttig zijn voor consultants die meerdere klanten en projecten tegelijk moeten beheren.

  Monday.com omvat ook:

  • Aanpasbare workflows: Maak workflows die zijn afgestemd op uw specifieke behoeften en automatiseer repetitieve taken.

  • Samenwerkingstools: Werk naadloos samen met uw team en klanten, met functies zoals @vermeldingen, het delen van bestanden en realtime updates.

  • Rapportage en analyse: Bewaak uw prestaties en volg belangrijke statistieken om op data gebaseerde beslissingen te nemen.

  Qua prijsstelling is Monday.com iets duurder dan de andere CRM-opties die we hebben besproken. Plannen beginnen bij $8 per gebruiker per maand en gaan tot $16 per gebruiker per maand voor meer geavanceerde functies.

  CRM voor Consultants Monday Sales CRM | Breakcold


  Monday CRM vs Pipedrive en anderen

  Dus welke CRM moet u kiezen voor uw adviesbedrijf? Het hangt echt af van wat u zoekt. Als u een CRM nodig heeft die gemakkelijk te gebruiken en betaalbaar is, is Less Annoying CRM misschien de beste keuze.

  Als u op zoek bent naar een op verkoop gericht CRM dat u kan helpen meer deals te sluiten, is Breakcold of Pipedrive misschien de weg te gaan. En als u een zeer aanpasbare CRM nodig heeft met robuuste projectmanagementfuncties, kan Monday.com perfect bij u passen.

  Kortom, CRM-software is een essentieel hulpmiddel voor consultants die klanten willen behouden en betere relaties willen opbouwen. Door een CRM zoals Breakcold, Less Annoying CRM, Pipedrive, Insightly of Monday.com te gebruiken, kunt u uw klantenbeheerproces stroomlijnen, tijd besparen en uiteindelijk uw bedrijf laten groeien. Aarzel dus niet om deze opties te verkennen en degene te vinden die het beste bij uw behoeften past! 💻

  CRM voor consultants 6: Notion

  We hebben het gehad over enkele geweldige CRM-opties voor consultants, maar wat als je op zoek bent naar iets wat veelzijdiger? Dat is waar Notion om de hoek komt kijken.

  CRM voor Consultants Notion | Breakcold


  Wat is Notion?

  Notion is een krachtige tool die kan worden gebruikt voor alles, van projectmanagement tot notities maken tot team samenwerking. Het is zeer aanpasbaar, wat het een geweldige keuze maakt voor consultants die een tool nodig hebben die zich kan aanpassen aan hun unieke behoeften.

  Belangrijkste kenmerken van Notion

  Een van de opvallende kenmerken van Notion is de flexibiliteit. Je kunt het gebruiken om databases, takenlijsten, kalenders en meer te maken. Je kunt ook aangepaste sjablonen maken voor verschillende soorten projecten, waardoor het gemakkelijk is om georganiseerd en op koers te blijven.

  Notion bevat ook:

  • Samenwerkingstools: Werk in realtime samen met je team en klanten, met functies zoals opmerkingen en vermeldingen.

  • Notitietools: Houd al je ideeën en notities op één plek bij, met ondersteuning voor opgemaakte tekst, afbeeldingen en meer.

  • Projectmanagementtools: Maak aangepaste workflows en projectborden om je werk efficiënter te beheren.

  Qua prijsstelling is Notion een van de meest betaalbare opties op onze lijst. De basisversie is gratis en de betaalde versie begint bij $4 per gebruiker, per maand.

  CRM voor Consultants Notion Prijzen | Breakcold

  

  Kan Notion worden gebruikt als CRM? Hoe Notion als CRM te gebruiken?

  Waarom zou je overwegen om Notion als CRM voor je adviesbureau te gebruiken? Het komt allemaal neer op veelzijdigheid. Notion kan voor veel meer worden gebruikt dan alleen klantenbeheer. Het is een tool die je kan helpen je hele bedrijf te beheren, van begin tot eind.

  Stel je voor dat je een marketingconsultant bent die met meerdere klanten werkt. Met Notion kun je een database maken van al je klanten, inclusief hun contactgegevens, projectdetails en notities van je vergaderingen. Je kunt ook aangepaste sjablonen maken voor elke klant, zodat je een duidelijk begrip hebt van hun unieke behoeften en doelen.

  Maar Notion is niet alleen voor klantenbeheer. Je kunt het ook gebruiken om projectborden, takenlijsten en kalenders te maken, zodat je je werk efficiënter kunt beheren. En omdat Notion zo aanpasbaar is, kun je een workflow maken die is afgestemd op jouw specifieke behoeften.

  Conclusie over Notion

  Kortom, hoewel Notion geen traditionele CRM-software is, is het een krachtige tool die kan worden gebruikt voor klantenbeheer en nog veel meer. Als je een consultant bent die op zoek is naar een veelzijdige tool die je kan helpen je bedrijf efficiënter te beheren, is Notion misschien wel de juiste keuze. En met zijn betaalbare prijsstelling en robuuste functies is het zeker het overwegen waard. 💼

  Welke CRM is het beste voor consultants, afhankelijk van je activiteit?

  Nu we enkele van de beste CRM-opties voor consultants hebben besproken, laten we eens kijken welke het beste past bij verschillende soorten adviesbureaus. Er zijn drie scenario's die we kunnen overwegen.

  Welke CRM is het beste voor consultants, afhankelijk van je activiteit?

  Scenario 1: Marketingconsultant heeft een CRM nodig

  Stel dat je een marketingconsultant bent die met veel verschillende klanten werkt. Je hebt een CRM nodig dat je kan helpen al je klantinformatie op één plek te beheren, terwijl het ook tools biedt voor projectmanagement en samenwerking.

  In dit geval is Breakcold misschien de beste optie voor jou. Met zijn aanpasbare pipelines en integratiefuncties voor sociale media is het een geweldige keuze voor consultants die aan veel verschillende projecten met verschillende klanten werken.

  Scenario 2: Financieel consultant heeft een CRM nodig

  Als je een financieel consultant bent, heb je misschien een CRM nodig dat speciaal is ontworpen voor financiële diensten. Insightly CRM biedt functies zoals pijplijnbeheer, leadtracking en projectmanagement, waardoor het een geweldige keuze is voor financiële consultants die een tool nodig hebben die hen kan helpen hun verkoop en klantrelaties te beheren.

  Scenario 3: Executive coach heeft een CRM nodig

  Laten we ten slotte zeggen dat je een executive coach bent die met een klein aantal prominente klanten werkt. In dit geval heb je misschien geen volledig uitgeruste CRM zoals Pipedrive of Insightly nodig. In plaats daarvan is een tool zoals Monday.com en opnieuw Breakcold misschien een betere keuze.

  Met zijn aanpasbare workflows en samenwerkingsfuncties kan het je helpen georganiseerd te blijven en op koers te blijven met je coachingsessies.

  Ongeacht het type adviesbureau dat je runt, is er een CRM die je kan helpen je klantrelaties effectiever te beheren. Door de juiste tool voor jouw behoeften te kiezen, kun je georganiseerd blijven, betere relaties opbouwen met je klanten en uiteindelijk je bedrijf laten groeien. 💼

  CRMs gebruikt door beroemde consultants

  CRM voor Consultants Voorbeelden | Breakcold


  Naast de vele voordelen die CRMs bieden aan consultants, is het de moeite waard om op te merken dat veel bekende consultants ook deze tools gebruiken om hun bedrijven te beheren.

  CRM gebruikt door Tony Robbins

  Tony Robbins is een van de bekendste zelfhulpcoaches ter wereld en hij vertrouwt op CRMs om zijn grote klantenbestand te beheren. Volgens een artikel in Forbes gebruikt Robbins Keap CRM om "zijn verkoopfunnel te automatiseren en zijn vele klanten en leads bij te houden".

  CRM gebruikt door Marie Forleo

  Marie Forleo is een populaire levenscoach, auteur en motivatiespreker die ook CRMs gebruikt om haar bedrijf te beheren. In een blogpost op haar website bespreekt Forleo hoe ze Ontraport gebruikt om haar e-mailmarketing te automatiseren en haar klantrelaties te beheren.

  CRM gebruikt door Neil Patel

  Neil Patel is een digitale marketingexpert en ondernemer die heeft samengewerkt met enkele van de grootste merken ter wereld. Hij gebruikt een CRM genaamd Close.io om zijn verkoop en klantrelaties te beheren. In een blogpost op zijn website legt Patel uit hoe Close hem heeft geholpen georganiseerd te blijven en meer deals te sluiten.

  About the author

  Arnaud Belinga

  Breakcold Youtube Channel

  Close deals x2 faster with

  Breakcold Sales CRM

  SEE PRICING

  *No credit card required

  Try Breakcold NOW

  Are you ready to accelerate your sales pipeline?

  Join over +1000 agencies, startups & consultants closing deals with Breakcold Sales CRM

  Try Breakcold NOW

  Are you ready to accelerate your sales pipeline?

  Join over +1000 agencies, startups & consultants closing deals with Breakcold Sales CRM

  Try Breakcold NOW

  Are you ready to accelerate your sales pipeline?

  Join over +1000 agencies, startups & consultants closing deals with Breakcold Sales CRM