CRM

Hoe gebruik ik mijn CRM-software om verkopen te sluiten?

Hoe gebruik ik mijn CRM-software om verkopen te sluiten?

Hoe gebruik ik mijn CRM-software om verkopen te sluiten?

Mar 5, 2023

Mar 5, 2023

Table of Contents

    Hoe een CRM-software gebruiken om verkopen te sluiten

    Wanneer is een CRM het nuttigst?

    Hallo allemaal! Vandaag wil ik jullie vertellen hoe ik Breakcold CRM gebruik om deals te sluiten en mijn verkooppijplijn te versnellen. Deze software is een totale game-changer voor mij geweest, en ik wil mijn ervaring met u delen.

    Wat gebeurt er vóór het gebruik van een CRM?

    Voordat ik in de puntjes duik, wil ik de basisprincipes van leadgeneratie aanstippen. Elk bedrijf, of het nu een SaaS of een agentschap is, heeft twee manieren om leads te genereren: inbound en outbound. Inkomende leads worden gegenereerd via uw website, inhoud en inschrijvingen, terwijl uitgaande leads worden gegenereerd via koude telefoontjes en koude e-mails.

    Hoe een CRM-softwareschema gebruiken | Breakcold

    Het verschillende klanttraject mogelijk van koude prospect naar warme prospect

    De traditionele manieren om verkopen te sluiten met een CRM

    Zodra u uw leads hebt, is het tijd om de deal te sluiten. Hier komt Breakcold CRM om de hoek kijken. Wanneer u zich in de sluitingsfase bevindt, heeft u meestal twee opties: Gebruik e-mail sequenties of volg uw prospects** op. Ik wil u echter kennis laten maken met een andere manier om sneller deals te sluiten - in gesprek gaan met uw prospects op sociale media.

    In onze sector, waar alles draait om digitale marketing, kan het contact met prospects op sociale media u onderscheiden van uw concurrenten. Dit kan via Twitter** of LinkedIn**, waar uw prospects het meest actief zijn. Door met uw prospects in gesprek te gaan, kunt u ze uiteindelijk klant laten worden, waardoor uw sociale bereik en uw sociale bewijslast toenemen.

    Hoe een CRM-software te gebruiken Schema 2 | Breakcold

    De verschillende manieren om van een warme prospect een verkoop te maken

    Hoe ik Breakcold CRM gebruik om verkopen te sluiten

    Laten we het nu hebben over hoe Breakcold CRM u kan helpen met dit proces. Met Breakcold, heeft u gemakkelijk toegang tot al uw leads op één plaats. Dit maakt het gemakkelijk voor u om met hen in gesprek te gaan op sociale media, of ** virtuele assistenten toe te wijzen om deze taak namens u uit te voeren**. Door met uw prospects in gesprek te gaan op sociale media, verhoogt u de kans dat ze klant worden en *versnelt u uw verkooppijplijn*.

    De sociale activiteit van mijn B2B-contacten bijhouden

    Een van de dingen die ik geweldig vind aan Breakcold CRM is het gebruiksgemak. Het heeft een eenvoudige, gebruiksvriendelijke interface die het voor mij makkelijk maakt om al mijn leads bij te houden en met hen in contact te komen op sociale media. Bovendien wordt alles gesynchroniseerd binnen het CRM, zodat ik veel tijd kan besparen en me kan concentreren op het sluiten van deals.

    Hoe een CRM-software verkoopproces gebruiken | Breakcold

    Een modern verkoopproces om sneller deals te sluiten

    In de lead sectie van Breakcold CRM, heb ik een verzameling van prospects, waarvan sommige warme leads zijn, terwijl anderen geïnteresseerde leads zijn. Met één klik heb ik toegang tot hun LinkedIn- en Twitter-profielen en kan ik met hen in contact treden op sociale media. Dit maakt het voor mij gemakkelijk om vertrouwen op te bouwen bij mijn prospects, en hen uiteindelijk klant te laten worden.

    Engaging om sympathieker te zijn

    Een dialoog aangaan met prospects maakt u leuker, en het mooiste is dat u het CRM niet eens hoeft te verlaten om een bericht te sturen naar prospects op Twitter, LinkedIn of e-mail. Dit is een game-changer, omdat u zo veel sneller dan normaal leads kunt sluiten. Hetzelfde geldt voor uw pijplijn. Stel, u zit in de dienstensector en hebt een deal die de moeite waard is. U kunt simpelweg het CRM gebruiken zonder enig vooronderzoek te doen. Van daaruit kunt u contact leggen met uw prospects door hun tweets te liken en hun gebruik te verzamelen om top of mind te blijven tijdens een deal. Het opbouwen van sterke relaties is cruciaal, en dit stelt u in staat om dat efficiënt te doen.

    Hoe een Agency Sales Pipeline te starten | Breakcold

    U kunt vele uren besparen door een sociaal verkoop-CRM te gebruiken_.

    Het volgen van uw prospects is essentieel. Telkens wanneer ik een nieuwe inschrijving heb, volg ik ze, en zo kan ik hun LinkedIn-berichten en tweets samenvoegen. Sommige prospects zullen niet elke keer sluiten, dus regelmatig contact met hen opnemen is cruciaal. Door elke dag de feed met prospects** te controleren, kan ik snel en gemakkelijk de meest actieve klanten en prospects identificeren waarmee ik een relatie wil opbouwen. Degenen die niet zo actief zijn, kan ik nog steeds één tot drie keer per maand benaderen, en maak het relevant en hypergepersonaliseerd.

    Hoe kunnen uw teamleden zich voor u inzetten?

    Als u een team hebt, kunnen zij zich ook voor u inzetten. Ik gebruik bijvoorbeeld graag Rory in mijn testshowcase en demo. Met Breakcold, hebben we wat wij noemen een prospectie feed gemaakt, die alle LinkedIn berichten en tweets van uw prospects en klanten samenvoegt. Door deze feed elke dag gedurende slechts 20-30 minuten te controleren, kunt u gemakkelijk de meest actieve klanten en prospects identificeren, sterke relaties opbouwen en sneller meer deals sluiten.

    U kunt gewoon op deze knop klikken en besluiten om namens bijvoorbeeld uw medeoprichter in gesprek te gaan. Maar als u een team hebt of eigenaar bent van een agentschap, kunt u een virtuele assistent toewijzen om namens u contact op te nemen met uw prospects**. Zo kunt u sneller dan normaal deals sluiten of in ieder geval top of mind blijven voor het volgende gesprek.

    Verschillende soorten B2B-lijsten samenstellen

    U kunt ook verschillende soorten lijsten samenstellen. Zoals u hier ziet, heb ik een heleboel verschillende lijsten. Wanneer ik terugga naar de feed, zal mijn feed zich aanpassen aan waar mijn prospects zich bevinden in mijn verkooppijplijn. In elke fase van het klanttraject kunt u met hen in contact treden, zodat u elke fase van de verkooptrechter kunt versnellen. Dat is ongeveer hoe ik Breakcold gebruik als het gaat om de CRM-onderdelen.

    Hoe een CRM software follow-up te gebruiken | Breakcold

    U kunt uw CRM ook gebruiken om leads te genereren

    Elke dag doe ik een kleine controle. Ik vind de berichten leuk en stuur berichten als het relevant is voor follow-ups. Als je erover nadenkt, helpt het in de CRM-wereld ook voor retentie, of je nu een SaaS of een agentschap bent. Als uw bestaande klanten u leuk vinden, zullen ze u meer feedback geven en u meer waarderen, zodat er meer mond-tot-mondreclame komt.

    De beste manier om als bedrijf te groeien is niet door advertenties, maar door mond-tot-mondreclame. U kunt ook een mond-tot-mond creëren, want uiteindelijk is de beste manier om als bedrijf te groeien geen advertenties, maar mond-tot-mondreclame. Voor het grootste deel althans, meld u aan met een LinkedIn-profiel.

    Ik volg en verzamel de berichten van enkele belangrijke waardebeïnvloeders in mijn niche en enkele belangrijke partnerschapspartners in mijn niche, dus als we iets te doen hebben, als we in de toekomst willen samenwerken, staat alles klaar omdat ik genoeg B2B-relaties heb opgebouwd om dingen heel snel op gang te brengen, in wezen. Maar dat is vrij veel over beheer van de pijplijn en al dit soort dingen. We kunnen het er in een andere video over hebben.

    Conclusie

    Breakcold CRM is voor mij een totale spelbreker geweest. Het heeft me geholpen om sneller deals te sluiten, mijn verkooppijplijn te versnellen en uiteindelijk mijn bedrijf te laten groeien. Als u op zoek bent naar een manier om sneller deals te sluiten en relaties op te bouwen met uw prospects, raad ik u ten zeerste aan om Breakcold eens te proberen.

    Voorbeeld van het gebruik van CRM-software | Breakcold

    Dit is een geweldig voorbeeld van een deal die ik heb gesloten

    Bedankt voor het lezen, en ik hoop dat deze blogpost nuttig voor u is geweest. Als u vragen of opmerkingen hebt, laat ze dan gerust hieronder achter!

    About the author

    Arnaud Belinga

    Breakcold Youtube Channel

    Close deals x2 faster with

    Breakcold Sales CRM

    SEE PRICING

    *No credit card required

    Try Breakcold NOW

    Are you ready to accelerate your sales pipeline?

    Join over +1000 agencies, startups & consultants closing deals with Breakcold Sales CRM

    Try Breakcold NOW

    Are you ready to accelerate your sales pipeline?

    Join over +1000 agencies, startups & consultants closing deals with Breakcold Sales CRM

    Try Breakcold NOW

    Are you ready to accelerate your sales pipeline?

    Join over +1000 agencies, startups & consultants closing deals with Breakcold Sales CRM