CRM

Hoe u een verkoop sluit als een baas: mijn magisch proces in 7 stappen

Hoe u een verkoop sluit als een baas: mijn magisch proces in 7 stappen

Hoe u een verkoop sluit als een baas: mijn magisch proces in 7 stappen

3 juin 2023

3 juin 2023

Table of Contents

  Hoe een verkoop sluiten | Breakcold


  Hoe sluit u online een verkoop met een klant? Als u verkoopovereenkomsten wilt sluiten, bent u op de juiste plaats 😎

  1°) Wat hebt u nodig om consistent verkopen te sluiten?

  Om consistent verkopen te sluiten, moet u een verkoopsysteem opbouwen dat voortdurend** en exponentieel deals sluit. Sommige technieken zullen altijd werken om deals te sluiten, maar andere zullen uw verkooppijplijn uiterst versnellen.

  In de loop der jaren heb ik een verkoopproces ontwikkeld waarmee ik zonder pijn deals kan sluiten. Dit is mijn 7 stappen magisch proces om verkopen te sluiten als een baas.

  2°) Mijn 7 stappen magisch proces om een verkoop te sluiten

  Stap 1: Ik verrijk mijn warme prospects met hun sociale media-URL's.

  Als het gaat om het sluiten van verkopen, draait het allemaal om het omzetten van mijn B2B SaaS sign-ups in betalende klanten als medeoprichter van een startup.

  How To Close A Sale Identify Warm Prospects | Breakcold

  Voor en nadat ik mijn warme prospects contactinformatie heb verrijkt.

  Het probleem is dat wanneer u inschrijvingen op een software hebt, tenzij u veel vragen stelt aan prospects (wat hun afgunst om zich in te schrijven kan doden), u niet veel informatie over hen hebt, behalve hun e-mailadres.

  Uw eerste taak is dus om de e-mailadressen** van uw warme prospects te verrijken met hun sociale media-URL's (met name LinkedIn en Twitter), want dat is de sleutel tot onze afsluittechniek.

  U bent niet verplicht om hun persoonlijke Twitter URL en Bedrijfs URL te krijgen, maar het zal later helpen om sneller B2B relaties op te bouwen.

  Ten eerste is het goed om erop te wijzen dat mijn warme prospects automatisch naar een specifieke lijst in mijn Social Selling CRM worden geduwd. Ze komen ook direct in het warme stadium van mijn verkooppijplijn.

  How To Close A Sale Social Media URL enrichment | Breakcold

  De LinkedIn URL is de sleutel tot het sluiten van een verkoop in B2B_.

  Het verrijken van prospects met hun LinkedIn URL en Twitter URL kan op twee manieren**:

  • handmatig

  • met behulp van een gegevensverrijkingssoftware (bijv. Clearbit).

  Ik persoonlijk doe het handmatig omdat het me niet veel tijd kost met het volgende proces:

  • controleer of het e-mailadres een B2B e-mailadres is

  • controleer de website als het een B2B e-mail is en zoek naar de LinkedIn bedrijfs-URL

  • typ de naam van de prospect in op het LinedIn-bedrijf

  • typ de naam van de prospect op Twitter samen met die van het bedrijf

  • kopieer alle sociale URL's in het overeenkomstige Breakcold-veld.

  Noot: als uw warme leads geen B2B e-mailadres hebben, probeer dan hun e-mailadres op Google te kopiëren. Meestal kunt u ze vrij gemakkelijk terugvinden.

  Stap 2: Ik voeg ze toe op LinkedIn en begin hun berichten te volgen.

  Zodra ik alle sociale URL's van een prospect heb verzameld, ben ik met hen verbonden op LinkedIn. Ik probeer altijd warme prospects toe te voegen binnen 12 uur nadat ze warme leads zijn geworden, zodat ze het zich herinneren op het moment van de uitnodiging. Dit garandeert mij een aanvaardingspercentage van bijna 100%.

  Zodra ik ze op LinkedIn heb toegevoegd, begin ik ze te volgen met behulp van Breakcold. Breakcold verzamelt alle LinkedIn berichten en tweets van mijn prospects**, zodat ik ze zonder moeite kan benaderen.

  How To Close A Sale Lead Tracking System | Breakcold

  Dit is hoe u leads volgt met Breakcold.

  Bijvoorbeeld, ik kan een bericht leuk vinden en becommentariëren, maar ik kan ook LinkedIn berichten, koude e-mail of Twitter bericht sturen vanaf één plaats. Het is een spelbreker om sneller verkopen te sluiten vanwege de tijd die u bespaart**.

  Stap 3: Ik ga in op al hun berichten

  Het kost Breakcold ongeveer 2 minuten tot 4 uur om de oude berichten van een prospect op te halen alvorens elke dag te controleren of er nieuwe zijn.

  Zodra de berichten zijn verzameld**, zal ik elke lead bekijken en me bezighouden met hun eerdere berichten door *likes en reacties* achter te laten. Op die manier blijf ik top of mind tijdens het afsluitproces**.

  Deze social selling strategie is een nieuwe manier om de Target Account Selling techniek toe te passen als u erover nadenkt.

  Hoe een verkoop sluiten methode | Breakcold

  U vindt hun berichten meestal leuk en geeft commentaar.

  Stap 4: Ik bereik u wanneer het zinvol is

  Wanneer het zinvol is de warme prospects te bereiken, stuur ik ze een LinkedIn-bericht als ik zie dat ze actief zijn op LinkedIn of ik stuur ze een warme e-mail.

  Op beide manieren gebruik ik wat zij op social media hebben gedeeld om een gepersonaliseerde boodschap te bedenken om gemakkelijker een band met hen op te bouwen.

  Hoe een verkoop sluiten met LinkedIn | Breakcold

  Hier is het een koud LinkedIn bericht, maar u krijgt het idee.

  Stap 5: Ik analyseer hun activiteit op mijn software

  Een ander deel van dit sales closing proces is dat ik analyseer welke acties zij op mijn software hebben uitgevoerd. Zo krijg ik zoveel mogelijk gegevens om te begrijpen in welk deel van de software zij geïnteresseerd zijn en wat hun pijnpunten zijn.

  Stap 6: Ik koester hen persoonlijk met bruikbare inhoud

  Als ik sterke blogposts zoals deze schrijf, stuur ik ze ook een bericht als ik weet dat het iets is waarin ze geïnteresseerd zijn. Het koesteren van uw leads totdat ze worden gesloten, is de sleutel tot het versnellen van uw verkoopcyclus.

  Wat voor mij echter het beste werkte, is ze te voeden met mijn LinkedIn-berichten of Tweets. De meeste warme prospects zullen immers uw inhoud in hun feed zien als u met hen verbonden bent op LinkedIn of hen aanspreekt op Twitter.

  Weet u dat het achterlaten van een LinkedIn commentaar onder iemands bericht of het antwoorden op een commentaar onder uw de kans met +70% vergroot dat u het volgende bericht van de auteur/commentator te zien krijgt?

  How To Close A Sale With Lead Magnets and Lead Nurturing | Breakcold

  Voorbeeld van een lead nurturing techniek met een LinkedIn postmagneet.

  Als u dat weet, is het geen wonder dat de snelst groeiende B2B bedrijven gebruik maken van social selling technieken via LinkedIn om sneller verkopen te sluiten. Dit is hoe +70% van de verkopers die hun collega's overtreffen gebruiken Social Selling.

  Stap 7: De deal wordt op een bepaald moment gesloten vanwege de opgebouwde B2B-relatie.

  Ik ga er dieper op in in de derde verkooptechniek die voor mij werkte hieronder, maar na verloop van tijd sluit u gegarandeerd verkopen.

  3°) Andere manieren om een verkoop te sluiten die voor mij werkten

  Naast mijn magische sluitingstechniek met Social Selling heb ik ook veel verkopen gesloten zonder mijn magische sluitingsproces te doen met warm e-mailen of tijdens gesprekken.

  1/ Hoe een verkoop sluiten via e-mail (voorbeeld)

  Het is mij in het verleden overkomen dat ik verkopen sloot alleen via e-mails, het gebeurde op verschillende manieren dus ik zal proberen enkele voorbeelden te geven.

  Eerste voorbeeld: gewoon e-mails sturen en verkopen sluiten

  Soms sloten we nieuwe verkopen door alleen koude e-mailcampagnes te versturen. Prospects openden de e-mail, reageerden** niet, bekeken de website, schreven zich in en betaalden binnen 2 minuten na het uitproberen van het product.

  Dit soort verkopen zijn vrij zeldzaam, maar het kan gebeuren. Dit is de koude e-mail die ik destijds stuurde toen dit gebeurde.

  Hoe een verkoop sluiten met koude e-mails | Breakcold

  Basis koude e-mail die veel resultaat oplevert

  Tweede voorbeeld: antwoorden op automatisch verstuurde warme e-mails

  Zodra u zich aanmeldt bij Breakcold, ontvangt u meestal een geautomatiseerde e-mail die lijkt op een koude e-mail waarin u wordt uitgenodigd om met mij te praten. De meeste mensen beantwoorden deze e-mail met specifieke vragen over de software.

  Mijn werk is dan vrij eenvoudig, ik neem mijn inside sales cap en beantwoord hun vragen door hen door de vragen heen te leiden met gepersonaliseerde weefvideo's.

  Van daaruit sluiten prospects vaak vanzelf.

  Hoe te sluiten met warme e-mails | Breakcold

  Verwaarloos uw warme prospects niet, zij zijn uw meest waardevolle bezit_.

  2/ Hoe een verkoop sluiten aan de telefoon (verhaal)

  Om een verkoop te sluiten via de telefoon, moet u verkopen tot elke prijs vermijden. Best vreemd, toch? Toch weet elke beste verkoper dit: de beste verkopen die u doet, zijn die waarbij u niet verkoopt.

  U moet een Sandler verkoopmentaliteit aannemen. Dat betekent dat u de prospect niet dwingt of overtuigt om uw oplossing te kopen, maar dat u zich richt op zijn pijnpunten om hem de juiste oplossing voor te stellen (die misschien niet de uwe is).

  De eerste tech sale die ik ooit heb gedaan, deed ik live tijdens (niet na!) een demo call. Gedurende een sterke 1 uur sprak ik met de warme prospect, we spraken elkaar al via Twitter.

  How To Close A Sale Sandler Sales | Breakcold](https://strapiassets.s3.eu-west-1.amazonaws.com/howtocloseasalesandlersales_61cb4e7f8c.png)_Lees dit artikel over verkoop prospectie technieken als u meer wilt weten_.

  Tijdens het gesprek luisterde ik meestal (ik zou zeggen ongeveer 80% van het gesprek). Ik maakte de prospect bewust van zijn pijnpunten en hoe onze oplossing zijn problemen kon oplossen. Wat er gebeurde is dat ik tijdens het gesprek enorm veel vertrouwen opbouwde** door hem onze zwakke en goede punten te vertellen.

  Uiteindelijk zei de prospect dat ik het gesprek niet moest beëindigen en dat hij live het abonnement** zou betalen, niet maandelijks maar 6 maanden vooraf, omdat hij echt enthousiast was over het gesprek en ons product**.

  Conclusie: focus op het opbouwen van B2B-relaties is de sleutel tot het sluiten van een verkoop, zoals altijd.

  3/ Hoe een verkoop sluiten zonder opdringerig te zijn (mijn leuke verhaal)

  Dit is de langste deal die ik veruit heb gesloten, het duurde ongeveer 12 maanden, maar het was nooit de bedoeling. Wat gebeurde er precies?

  In principe ontmoette ik Ana op Twitter door in contact te komen met andere Twitteraars. Maandenlang hadden we interactie met elkaars content via likes en commentaren op Twitter.

  Ana nodigde me uit om een gastpost op haar blog te doen over cold emailing en dergelijke. Ana had op dat moment haar bedrijf verkocht en was niet actief op zoek naar een nieuwe baan.

  Maar dat veranderde enkele maanden later toen ze hoofd groei werd van een snelgroeiende B2B-startup. Toen had ze plotseling behoefte aan een koude e-mail software en haar eerste gedachte was een abonnement op Breakcold.

  Hoe een verkoop te sluiten Storytime | Breakcold

  Het is verreweg de meest verbazingwekkende verkoop die ik sluit.

  Hieronder een voorbeeld van de Twitter thread die ze erover schreef.

  Ik denk dat het echt samenvat hoe jullie verkopers moeten leren hoe je een verkoop sluit. Het sluiten van $2000 en $100.000 deals kan evenveel tijd en moeite kosten, het is een zaak van lange adem (een marathon, geen sprint).

  PS: Breakcold was toen nog niet eens geboren, maar ik deed al aan Social Selling zonder het te beseffen, zo besefte ik hoe krachtig het is.

  4/ Raadt u boeken aan over het sluiten van een verkoop

  Als het gaat om boeken over het sluiten van een verkoop, heb ik 3 specifieke aanbevelingen:

  Boek over het sluiten van een verkoop 1.:

  ZIE BOEK OP AMAZON

  Hoe een verkoop te sluiten boek | Breakcold


  De volledige titel van het boek is: "Sales EQ: How Ultra High Performers Leverage Sales-Specific Emotional Intelligence to Close the Complex Deal, door Jeb Blount".

  Samenvatting

  Jeb Blount is vrij beroemd omdat hij ook Fanatical Prospecting heeft geschreven.

  In Sales EQ bespreekt de auteur de gedragingen en technieken van topverkopers die een nieuwe verkooppsychologie gebruiken om prospects te binden, zich te onderscheiden van concurrenten en koopbeslissingen vorm te geven.

  Het boek behandelt onderwerpen als het beantwoorden van belangrijke vragen, het beheersen van mensenprincipes, het afstemmen van de drie verkoopprocessen, het verstoren van verwachtingen en het verhogen van emotionele intelligentiemarkers.

  Hoe nuttig in 2024?

  Het boek is uitgebracht in 2017, dus alle tips zijn nog steeds behoorlijk relevant, maar het houdt geen rekening met de opkomst van social selling.

  Reviews op Amazon: 4,7 van 5

  Boek over het sluiten van een verkoop 2:

  ZIE BOEK OP AMAZON

  Hoe een verkoop te sluiten boek 3 | Breakcold


  De volledige titel van de boeken is: Secrets of a Master Closer: "Een eenvoudigere, gemakkelijkere en snellere manier om alles te verkopen aan iedereen, altijd en overal, door Mike Kaplan".

  Samenvatting

  Dit boek biedt een stap-voor-stap gids over hoe u sceptische prospects verandert in tevreden klanten die anderen doorverwijzen. Het behandelt de acht precieze stappen van elke verkoop en biedt technieken om te ontdekken welke prospects een product of dienst kunnen gebruiken en betalen, en ook hoe u afsluitkansen creëert en bezwaren behandelt.

  Het boek bevat oefeningen aan het einde van elk hoofdstuk om de lezers te helpen elke techniek en stap in het verkoopproces onder de knie te krijgen. Het is geschikt voor zowel nieuwe als ervaren verkopers en wordt geleverd met een bonus "Road Map" waarin de belangrijkste principes die in het boek worden aangeleerd, worden uitgelegd.

  Hoe nuttig in 2024?

  Dit boek werd gepubliceerd in 2012, dus alle tips over sociale media zijn nu niet meer relevant, maar de afsluitende tips zijn universeel en ook vandaag nog goed te volgen.

  Reviews op Amazon: 4,5 van 5

  Boek over hoe een verkoop te sluiten 3.:

  ZIE BOEK OP AMAZON

  Hoe een verkoop sluiten boek 2 | Breakcold


  De volledige titel van de boeken is: "The Ultimate LinkedIn Sales Guide: How to Use Digital and Social Selling to Turn LinkedIn into a Lead, Sales and Revenue Generating Machine".

  Samenvatting

  De Ultieme LinkedIn Verkoopgids is een hulpmiddel voor verkoopteams die LinkedIn willen gebruiken als digitaal verkoopinstrument. Het behandelt een reeks onderwerpen, waaronder het opbouwen van een sterk LinkedIn profiel en het creëren van content die verkoop genereert, evenals tips en trucs voor het vinden van klanten en het versturen van effectieve berichten.

  Het boek bevat ook informatie over de 4 pijlers van Social Selling en krachtige hulpmiddelen voor het uitbreiden van netwerken en het schrijven van succesvolle LinkedIn-artikelen. Het is bedoeld voor iedereen die zijn verkoopcijfers via LinkedIn wil verbeteren.

  Hoe nuttig in 2024?

  Het boek is gepubliceerd in 2021 en is zich volledig bewust van de impact van social selling op de slotfase van elke verkoopdeal.

  Reviews op Amazon: 4,6 van 5

  Andere bronnen om te leren hoe u een verkoop sluit

  We hebben ook een hoofdstuk over het sluiten van deals in onze Breakcold Academy. U hoeft niets te betalen om toegang te krijgen, er is meer dan 4 uur video-inhoud die u leert hoe u goed wordt in verkoopprospectie en social selling.

  Als u wilt leren hoe u leads kunt genereren, heb ik ook een uitgebreide gidsreview geschreven over de beste boeken over cold emailing waarin ook technieken zijn opgenomen om een verkoop te sluiten.

  À propos de l'auteur

  Arnaud Belinga

  Breakcold Youtube Channel

  Closez 2X plus de deals avec

  Breakcold CRM de Vente

  Essai gratuit

  *Aucune carte de crédit requise

  Essayez Breakcold MAINTENANT

  Êtes-vous prêt à accélérer votre pipeline de ventes ?

  Rejoignez plus de +1000 agences, startups et consultants qui concluent des affaires avec Breakcold Sales CRM

  Essayez Breakcold MAINTENANT

  Êtes-vous prêt à accélérer votre pipeline de ventes ?

  Rejoignez plus de +1000 agences, startups et consultants qui concluent des affaires avec Breakcold Sales CRM

  Essayez Breakcold MAINTENANT

  Êtes-vous prêt à accélérer votre pipeline de ventes ?

  Rejoignez plus de +1000 agences, startups et consultants qui concluent des affaires avec Breakcold Sales CRM